تولید و تجارت بی نظیر؛


کشت درخت قرن و شگفت انگیز پالونیای فورتونی ( نوروز)
« میلیاردرهای آینده، کسانی هستند که امروز کشت پالونیا را شروع کرده اند»


درخت پالونیا به دلیل رشد سریع، مقاومت به آفات و بیماریها، مصرف کم آب، قابلیت کشت و بهره وری مناسب در اکثر اقلیم ها و حتا خاک های فقیر و نیزخصوصیات کیفی خاصی که سبب استفاده گسترده ازآن در بسیاری از صنایع و محصولات از جمله؛ صنایع نظامی و مدل های هواپیما، ساختمان، مبلمان، روکش و تزیینات چوبی، ورزشی و ... گردیده، بعنوان یک مورد مطلوب در تجارت جهانی کنونی و بازار ایران، به ویژه در استانهای شمالی و خصوصاً استان گیلان حایز اهمیت شده است.


پالونیا (گونه فورتونی) در سال1371 برای اولین بار توسط آقای مهندس نوروز علی حسن عباسی استاد علوم گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و محقق پالونیا وارد ایران شده و در جنگل تحقیقاتی آموزشی دکتر بهرام نیا کشت گردیده و تا سال 96 به درختانی تنومند با قطرحدود ۸۵ سانتیمتر و ارتفاع حدود ۲۲ مترتبدیل شده است.


برخی ازویژگیهای فنی چوب پالونیا(که برتری ویژه خود را نسبت به سایر چوبها حتا چوب شناخته شده نراد مشخص می نماید)؛


logo   ضایعات چوبی بسیار کم.
logo   اثاث ساخته شده از آن در مقابل حشرات آسیبی نمی بینند.
logo   با ضریب هم کشیدگی کمتر، اشیای ساخته شده به آسانی شکاف یا تغییر شکل پیدا نمی کنند.
logo   عایق رطوبت: چوب این درخت به پوسیدگی مقاوم بوده و در شرایط خاص چنانچه پوسیدگی اتفاق بیفتد، پوسیدگی های آن معمولاً سطحی است و با رنده کردن قسمت پوسیده، چوب صاف ظاهر می شود.
logo   تحمل دمای بالا: دیگر چوب ها در دمای تقریبی ۲۷۰ درجه سانتیگراد شعله ور میگردند در صورتی که این دما در خصوص پالونیا ۴۲۵ درجه سانتیگراد میباشد(از جمله مشخصه برتری بارز و بسیار موثر و مهم نسبت به چوب نراد).
logo   بسیار سبک و سخت و مقاوم به سایش در عین سبکی: کمتر چوبی در دنیا پیدا میشود که این خصوصیات را یک جا داشته باشد. همچون گردو که بسیار سخت و بسیار سنگین است ویا صنوبر که بسیار سبک و بسیار نرم میباشد(یکی دیگر از امنیازت ویژه نسبت به نراد).
logo   سرعت رشدی معادل ۳ برابر اکالیپتوس و ۵ برابر صنوبر (از لحاظ رشد حجمی).


توجیه اقتصادی ساده از کشت پالونیا در مقابل درخت متعارف صنوبر:


به زبان خیلی ساده حدود ۸ برابر منافع مالی بیشتر

اول اینکه صنوبر جز تولید چوب، فواید پررنگ دیگری ندارد در حالی که پالونیا مناسب برای فضای سبز و زراعت چوب و قابل استفاده در ساخت سیلو، سوله، خانه های سبک، ارزان و ضد زلزله و ساخت سازه های هوا_فضا نظیر گلایدر، پاراگلایدر و نیز تولید چوب پلیمر و چوب سیمان و ساخت کاغذ و کارتن به ویژه کاغذ بسته بندی کالا و کاغذ کرافت و نیز ساخت مداد، کبریت، جعبه، گلدان، پرده کرکره، لانه پرندگان، کندوی زنبور عسل، مخزن ذخیره غلات و حبوبات، وسایل موسیقی نظیر پیانو، ویلن، گیتار و همچنین ساخت وسایل سبک ورزشی نظیر تخته شنا، چوب اسکی، راکت تنیس و نیز مبلمان وسائل چوبی، دکوراسیون داخل و خارج ساختمان و نیز ساخت تخت وکمد و میز و صندلی و دهها کاربرد اشتغال زای دیگر است، دوم اینکه در جایی که پالونیا کشت می شود، به واسطه گل های معطر آن امکان توسعه زنبورداری و تولید عسل هم وجود دارد و برگهای علوفه ای و سرشار از ازت و نیتروژن آن، ضمن اینکه خاک را تقویت می کند، برای دام، ماکیان و ماهی ارزش غذایی دارد و امکان و بهره وری زراعت در بین درختان پالونیا را افزایش می دهد، سوم اینکه کشت آن در اراضی شیبدار، به سبب ریشه عمیق آن، مانع رانش خاک و اثرات تخریبی سیلاب می گردد، چهارم اینکه درخت آن مقاومت عالی برای ساخت «خانه درختی» به عنوان یک جاذبه گردشگری ویژه دارد.

اگرمجموعه فعالیت های گروه اگروپارس www.agroparsco.ir با پروژه های «کشت مختلط و چند منظوره» پرورش اردک، گیاهان دارویی صنعتی استویا، به لیمو و چای بعنوان حلقه موثر و آماده اتصال به «صتعت پویای گردشگری کشاورزی» را لحاظ و همراه نماییم، سرمایه گذاری روی پالونیا از مزایای منحصربفرد و بی نظیری در مزارع کشاورزی کنونی گیلان برخوردار میشود.

نکته بسیار مهم؛ در حال حاضر با 70% واردات چوب! گونه های مختلف جنگلی تامین کننده بخشی از مواد اولیه صنایع و کارخانجات داخلی هستند . با توجه به توقف بهره ‌برداری از درختان جنگلی براساس سیاست جدید سازمان جنگلها، پالونیا مناسب ترین جایگزینی است که ضمن ممانعت از خروج ارز، می تواند بهره وری اقتصادی اشتغال آفرین را به همراه داشته باشد.

گروه اگروپارس افتخار دارد که مباحث مرتبط با پالونیای فورتونی را تحت مشاوره و آموزش جناب مهندس حسن عباسی بعنوان «پدر معنوی پالونیای ایران» ترویج و توسعه می دهد و آمادگی همکاری و مشارکت با کشاورزان و سرمایه گذاران ارجمند از سراسر کشور را دارد.

در پایان تاکید ویژه داریم که کشت پالونیا تنها از راه نشاء و نهالهای« قلمه از ریشه» که از سرعت رشد بیشتری نسبت به تکثیر از طریق بذر و کشت بافت (که سریع تر و ارزان تر انجام می گیرد) دارد، مورد تایید این مجموعه است که در مبحث توجیه اقتصادی مربوطه، حدود 300 برابر بازگشت سرمایه گذاری را به همراه دارد.


اشتغال حرفه ای، توسعه پایدار

شماره تماس 09104509525 غمگسار