گوشت اردک


logo   گوشت اردک مسکوی
logo    گوشت اردک بومی
logo    گوشت اردک پکین

pic1 pic1 pic1

ارزش غذایی گوشت اردک
گوشت اردک یکی از مطلوب ترین انواع گوشت ها در میان ماکیان می باشد. این گوشت منبع غنی پروتئین ها با کیفیت بالا، نیاسین(1/5 میلی گرم به ازای 100گرم) ، فسفر، ریبوفلاوین (5/0 میلی گرم به ازای 100 گرم) ، تیامین ( 3/0 میلی گرم به ازای 100گرم ) ، آهن، روی، ویتامین ب٦ (3/0 میلی گرم به ازای 100گرم) ، ویتامین ب١٢(4/0 میلی گرم به ازای 100 گرم) ، سلنیوم، فولات و منیزیم می باشد.

گوشت اردک چربی و کلسترول نسبتا بالایی دارد، به خصوص اگر با پوست خورده شود. به همین علت در صورت داشتن کلسترول بالا باید مصرف این گوشت را به یک اونس در روز (بدون پوست) محدود کنید. 3 اونس از گوشت اردک پخته شده بدون پوست حاوی 4 گرم و با پوست حاوی 8 گرم اسید های چرب اشباع می باشد. مصرف این مقدار گوشت حاوی 75 میلی گرم کلسترول می باشد که تقریبا 25 درصد از کل کلسترول توصیه شده در روز (300 میلی گرم در روز) را شامل می شود.

100 گرم از گوشت کباب شده اردک 24 گرم پروتئین و11 گرم چربی دارد. ناگفته نماند که قسمت سینه و ران اردک پروتئین بیشتری دارد و 100 گرم آن بدون پوست 201 کالری و با پوست 337 کالری انرژی دارد.

گوشت اردک حاوی 7/35 درصد اسید چرب اشباع و7/13 درصد اسید چرب غیر اشباع می باشد.
نقطه ذوب چربی گوشت اردک 14 درجه سانتی گراد می باشد که بسیار پایین تر از دمای بدن است (نقطه ذوب چربی گوشت گاو و مرغ به ترتیب 45 و 37 درجه سانتی گراد می باشد که در مورد چربی گاو، بسیار بالاتر از دمای بدن است)،
گوشت اردک به آسانی متابولیزه می شود و باعث ایجاد مشکل چاقی نمی شود.

بعضی مواد مغذی موجود در گوشت اردک
آهن
آهن برای جذب توسط بدن انسان آسان است و گوشت اردک حاوی مقادیر بالایی از آهن در مقایسه با سایر گوشت هاست. این گوشت می تواند منبع خوب آهن برای خانم ها باشد.

ویتامینA
این ویتامین کمک به حفظ سلامتی چشم و موکوس دهان کرده و موجب جلوگیری از حمله ویروس ها به بدن می شود. گوشت اردک 3 تا 10 برابر بیشتر از سایر گوشت ها حاوی ویتامین A می باشد.

ویتامینB1
کمبود ویتامین B1 می تواند باعث از دست دادن اشتها، خستگی، بی خوابی و .. شود و حتی می تواند بر خلق و خو تاثیر گذارد. گوشت اردک منبع خیلی خوبی از این ویتامین است.

ویتامینB12
این ویتامین به حفظ پوست، ناخن و سلامتی مو و نیز متابولیسم چربی کمک می کند.

ویتامینB3
این گوشت منبع عالی نیاسین می باشد. 100 گرم از گوشت 50 درصد نیاز روزانه بدن به نیاسین را تامین می کند. این ویتامین نقش حیاتی در متابولیسم چربی در بدن ایفا می کند و همچنین بر کاهش کلسترول خون اثر می گذارد. نیاسین به کاهش LDL پلاسما کمک می کند LDL می تواند سبب اکسیداسیون پلاک ها در خون شود که با افزایش خطر بیماری های قلبی در ارتباط است. نیاسین از فرآیند های ژنتیکی نیز حمایت می کند و دریافت ناکافی آن از طریق رژیم غذایی می تواند باعث آسیب DNA شود. نیاسین به پایدار ماندن قند خون و منظم کردن متابولیسم انسولین کمک می کند. پس گوشت اردک یک انتخاب خوب برای مبتلایان به دیابت است.
* منبع تبيان توسط میترا امیری


تماس با کارشناس مربوطه


09193584209